Cousas que hai que saber para comezar a duplicar un público gardado en Facebook

Audiencia en Facebook

Hai casos en que desexa dirixirse a un público completamente novo cos seus esforzos de mercadotecnia en Facebook. Non obstante, non é raro que moitos dos teus públicos se superpoñan de formas clave. 

Por exemplo, quizais creaches un público personalizado con certos intereses clave e características demográficas. Con ese público, quizais estiveses dirixido a unha rexión específica. Poder duplicar esa audiencia gardada pode ser moi útil se lanzou algunha vez unha nova campaña de marketing e quería dirixirse ao mesmo tipo de usuarios, pero nunha parte diferente do país ou nunha rexión máis pequena. 

Coa audiencia duplicada, todo o que terías que facer é cambiar de rexión, en lugar de crear manualmente unha nova audiencia coa mesma configuración excepto aquela. Todas as outras opcións pódense deixar só.

Facebook non ofrece ningunha función para duplicar as audiencias gardadas. Dito isto, aínda podes facelo seguindo estes pasos clave:

Primeiros pasos

Uso Xestor de empresas de Facebook (ou Ads Manager se non ten unha conta de Business Manager), seleccione a conta de anuncio relevante e seleccione Audiencias baixo a Activos sección para atopar os teus públicos gardados. Marque a caixa situada ao lado do nome do público que desexa duplicar. 

Duplicando o público

A continuación, faga clic no botón Editar botón. Isto permítelle facer axustes á audiencia. Unha vez máis, isto resultará útil cando desexe facer cambios nun público duplicado sen volver inserir manualmente a mesma información.

Quererás darlle un nome novo á túa audiencia duplicada para evitar confusións. Isto pode ser tan sinxelo como Duplicado de [Nome do público orixinal]. Edite o nome en consecuencia.

Audiencia de Facebook semellante ao duplicado

Agora tamén podes editar calquera outra configuración que desexes cambiar. Quizais queiras dirixirte a un grupo de idade diferente coa túa nova campaña. Quizais desexe dirixir só a un sexo. As modificacións que fagas dependerán dos teus obxectivos específicos. Unha vez que esteas satisfeito coas túas modificacións, todo o que tes que facer é facer clic en "Gardar como novo".

Asegúrate de non facer clic Actualizar! Isto non creará un novo público. Pola contra, simplemente aplicará as edicións á existente. Non quere que iso suceda.

Tamén cómpre ter en conta que hai casos nos que pode ter sentido evitar a superposición do público. Facebook permítelle comprobar superposicións, axudándolle a comprender mellor o que pode facer para protexerse delas. Non obstante, cando quere un certo grao de solapamento entre o seu público, este sinxelo proceso pode ser moi útil.

¿Que pensas?

Este sitio usa Akismet para reducir o spam. Aprende a procesar os teus datos de comentarios.